Spotify ’ın Premium aboneleri çoğalıyor

Spotify ’ın Premium aboneleri çoğalıyor

 
Spotify ’ın Premium aboneleri çoğalıyorYazar: Elif Aybüke Ural
6 Şubat 2020
Spotify bir dizi bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müzikleri dinlemenize olanak sağlar. Spotify kullanan kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Gelir düzeyleri de bu artış karşısında yükselmeye başladı. Spotify’ın podcast yatırımlarına devam etmesi, şirketin podcast dinlemesinin bugün dördüncü çeyrek gelirlerinde yıllık bazda yüzde 200 arttığını bildirdi. Şirket, platformunda şu anda 700.000’den fazla podcast bulunduğunu ve kullanıcılarının yüzde 16’sından fazlasının podcast dinlediğini söylüyor. Spotify , premium seviyesi için ödeme yapan kullanıcıların miktarının 124 milyona yükseldiğini söylüyor.

Podcast dinlemedeki artışa rağmen, Spotifybu artıştan olumlu etkilenmedi, ancak kırmızıya geri dönerek, üçüncü çeyrekte üçüncü çeyrekte elde ettiği üçüncü çeyrek karının aksine, 209 milyon € (yaklaşık 230 milyon $) işletme kaybı yarattı. Şirket, bu kayıpların “yatırım yılı” olarak adlandırdığı 2020’nin geri kalanında devam etmesini beklediğini söyledi. Bu yatırımlar, The Ringer’in satın alınmasını ve 30 civarında podcast başlığı toplamasını içerecek. Spotify, 2020’yi yaklaşık 150 milyon premium abone ve 300 milyondan fazla aktif kullanıcıyla bitirmeyi umuyor. Şirket, podcastlerin Spotify’ın en kazançlı müşterileri olan daha fazla ödeme yapan aboneyi çekmede etkili olacağını düşünüyor.
Spotify
Spotify yöneticisi ‘’ Podcast içeriğinin tüketiminden kaynaklanan kullanıcıların Reklam Destekli’den Premium’a geçişi, elde tutulması ve dönüştürülmesinin önemli faydaları olduğunu gösteren artan kanıtlara sahibiz. Elde tutma eğrisindeki önemli bir değişiklik olan yüzlerce temel noktaya kadar elde tutmanın faydalarını gördük ve bu konuşmalara göre sözlü içerikle ilgilenen kullanıcılar için erken veriler bu kullanıcıların daha fazla olduğunu gösteriyor zaman içinde Premium’a dönüşme olasılığı yüksektir’’ dedi. 
Spotify, podcasting işine çok sayıda yatırım yaptı. Podcast şirketleri Gimlet, Anchor ve Parcast’i satın aldı ve geçen yıl Barack ve Michelle Obama’nın prodüksiyon şirketi ile ortaklık yaptığını açıkladı. Bu podcastlerden para kazanma planlarının bir kısmı, yeni Akış Reklamı Ekleme teknolojisi kullanılarak sunulan hedefli reklamları içerir. Ayrıca, bu çeyrek başlarında başlatılan algoritmik Your Daily Podcast çalma listesini kullanarak yeni podcastleri tanıtmaya devam ediyor.